سلام دوستان؛ اگر برای مدت طولانی در وب گردی کرده اید، احتمالاً با آن آشنا هستید خطای اتصال به پایگاه داده در وردپرس امکان پذیر نیست یکدیگر را میشناسید؟ خطای اتصال پایگاه داده یکی از آزاردهنده ترین خطاهایی است که به دلایل مختلف ممکن است رخ دهد. اگر به عنوان یک مبتدی دانش کافی از سیستم مدیریت محتوای وردپرس ندارید، این خطا برای شما بسیار ناامید کننده است. به خصوص اگر توسط خودتان بدون هیچ تغییر خاصی ساخته شده باشد. در این مقاله بهترین راه حل ها را از پشتیبانی وردپرس برای رفع این خطای آزاردهنده برای شما گردآوری کرده ایم.
مراقبه: قبل از ایجاد هرگونه تغییر در پایگاه داده، حتما یک فایل پشتیبان از وب سایت خود ایجاد کنید.
آنچه در این مقاله می خوانید:
چرا وردپرس میگیرید؟
به طور خلاصه، زمانی که وردپرس به هر دلیلی نتواند با پایگاه داده ارتباط برقرار کند، با این خطا مواجه می شوید. این خطا می تواند به دلایل مختلفی مانند اعتبارنامه ورود نادرست در پایگاه داده، پاسخ ندادن سرور پایگاه داده یا خرابی آن رخ دهد. در تجربه ما، بیشتر اوقات این خطا ناشی از نوعی خطای سرور است. با این حال، ممکن است دلایل دیگری نیز وجود داشته باشد.
چک لیست برای رفع خطای اتصال به پایگاه داده امکان پذیر نیست
-
است مسئله به wp-admin هم وجود داشتن آن را دارید؟
اولین کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید خطا در front-end و wp-admin یکسان است یا خیر. اگر پیام خطای اتصال پایگاه داده وردپرس در هر دو صفحه یکسان است، به مرحله بعد بروید. اما اگر خطای دیگری در مورد wp-admin مشاهده کردید، باید پایگاه داده خود را تعمیر کنید. برای تعمیر دیتابیس وارد هاست وردپرس خود شوید و فایل wp-config.php را ویرایش کنید و کد زیر را به آن اضافه کنید.
define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);
پس از انجام این کار، می توانید با مراجعه به این صفحه در سایت خود، تنظیمات را تکمیل کنید:
http://www.yoursite.com/wp-admin/maint/repair.php
توجه داشته باشید که نیازی به وارد کردن اطلاعات پنل مدیریت نیست. زیرا معمولا در صورت بروز مشکل در دیتابیس امکان ورود پیشخوان وجود ندارد. پس از تعمیر و بهینه سازی دیتابیس، حتما کدی که اضافه کرده اید را حذف کنید.
-
بازرسی فایل wp-config
فایل WP-Config.php مهمترین فایل در کل وردپرس شما است. که در آن اطلاعات لازم برای اتصال به پایگاه داده را مشخص کرده اید. اگر رمز عبور ریشه یا پسورد پایگاه داده را تغییر داده اید، باید این فایل را نیز ویرایش کنید. اولین چیزی که همیشه باید ابتدا بررسی کنید این است که آیا تمام اطلاعات ذخیره شده در فایل wp-config.php شما صحیح است یا خیر. در زیر نمونه ای از اطلاعات ورود به پایگاه داده در این فایل آورده شده است:
define(‘DB_NAME’, ‘پایگاه-نام’);
define(‘DB_USER’, ‘پایگاه داده-نام کاربری’);
define(‘DB_PASSWORD’, ‘پایگاه داده-رمز عبور’);
define(‘DB_HOST’, ‘localhost’);
به یاد داشته باشید که ارزش DB_Host ممکن است همیشه با مقدار localhost یکسان نباشد و بسته به هاست وردپرس شما متفاوت باشد. برخی از افرادی که وردپرس را از طریق نرم افزارهایی مانند MAMP روی رایانه خود اجرا می کنند. او گفته است که با جایگزین کردن localhost با IP استاتیک مشکل خود را برطرف کرده است. مثلا:
define(‘DB_HOST’, ‘127.0.0.1:8889’);
- توجه داشته باشید که این IP برای هاست های مختلف متفاوت خواهد بود.
- اگر تمام اطلاعات را به درستی وارد کرده باشید، می توان گفت که مشکل از سرور شماست.
-
بازرسی میزبان میزبان (سرور MySQL)
معمولاً خطای عدم اتصال به پایگاه داده در وردپرس زمانی رخ می دهد که ترافیک وب سایت شما از ظرفیت سرور بیشتر باشد. برای حل این مشکل، باید با هاست وردپرس خود تماس بگیرید و مشکل را حل کنید، اگر می خواهید سرور MySQL خود را بررسی کنید، چندین کار وجود دارد که می توانید انجام دهید. سایت دیگری را روی سرور خود تست کنید تا ببینید آیا همان مشکل را دارد یا خیر، اگر سایتی که بررسی کرده اید دقیقاً همان خطا را دریافت کند، قطعاً سرور خروجی شما مشکل دارد. اگر سایت دیگری در این حساب میزبانی ندارید، فقط به سی پنل خود بروید و سعی کنید به phpMyAdmin دسترسی پیدا کرده و به پایگاه داده متصل شوید. اگر با موفقیت وصل شدید، باید مطمئن شوید که کاربر پایگاه داده شما مجوزهای لازم را دارد. برای این کار یک فایل جدید به نام testconnection.php ایجاد کنید و کد زیر را در آن قرار دهید:
$link = mysql_connect(‘localhost’, ‘root’, ‘password’);
اگر ($link) {
die(‘could not connect: ‘.mysql_error());
،
echo “با موفقیت متصل شد”؛
mysql_close($link);
،
توجه داشته باشید که در کد بالا باید نام کاربری و رمز عبور را جایگزین کنید. اگر اتصال با موفقیت برقرار شود، به این معنی است که کاربر دارای مجوزهای کافی برای دسترسی است، مشکل از جای دیگری است. به فایل wp-config برگردید و مطمئن شوید که این فایل نیز مشکلی ندارد. اما اگر از طریق phpMyAdmin قادر به اتصال به دیتابیس نیستید، احتمالا سرور هاست شما مشکل دارد. با این حال، این را نمی توان با قطعیت مطلق گفت. به عنوان مثال، اگر خطای زیر را دریافت کردید، ممکن است اطلاعات ورود به پایگاه داده را اشتباه وارد کرده باشید.
#1045 – دسترسی برای کاربر ‘foo’@’%’ ممنوع شد (با استفاده از رمز عبور: بله)
با این حال، فراموش نکنید که اگر از طریق phpMyAdmin یا testconnection.php با خطای No Access مواجه شدید، باید با هاست وردپرس خود تماس بگیرید.
-
آدرس سایت را بررسی کنید عدم اتصال به پایگاه داده
گاهی اوقات مشکل عدم اتصال به دیتابیس در وردپرس به دلیل درج اشتباه آدرس سایت است. برای حل این مشکل می توان با اجرای کد زیر در phpmyadmin این مشکل را حل کرد.
به روز رسانی wp_options SET option_value=’YOUR_SITE_URL’ WHERE option_name=’siteurl’
توجه داشته باشید که به جای آدرس_SITE_URL خود، مانند https://www.wphelper.ir، باید آدرس سایت خود را وارد کنید و اگر پیشوند پایگاه داده خود را از wp به نام دیگری تغییر دادید، باید پیشوند جدید را وارد کنید. به جای دستور باید از wp_options استفاده کنید امیدوارم این مقاله به شما کمک کرده باشد تا مشکل عدم اتصال به پایگاه داده در وردپرس را حل کنید. موفق و پیروز باشید
آیا به دنبال خدمات وردپرس هستید؟