سلام دوستان؛
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای محبوب در میان انواع سیستم های مدیریت محتوای شناخته شده. جالب است بدانید که حدود 25 درصد از وب سایت های موجود در وب از این سیستم مدیریت محتوا استفاده می کنند. ما نیز از این سیستم مدیریت محتوای محبوب و قابل اعتماد استفاده می کنیم، اما می تواند مشکلات جبران ناپذیری برای سایت ایجاد کند و به کسب و کار شما آسیب برساند. در این مقاله پشتیبانی وردپرس ما قصد داریم 7 راه برای جلوگیری از مشکلات وردپرس را به شما بگوییم. با ما همراه باشید
در این مقاله چه خواندید:
7 کاری که هرگز نباید در وردپرس انجام دهید!
اولین کاری که مبتدیان پس از نصب وردپرس انجام می دهند، نصب افزونه های مختلف است. اکثر افراد به ساختار افزونه های وردپرس علاقه مند هستند و افزونه ای را برای آن نصب کرده اند تا ساده ترین کارها را در وب سایت انجام دهد. متأسفانه گاهی اوقات مشاهده شده است که افزونه ها از منابع نامعتبر دانلود و در وب سایت آنها نصب می شوند و خطر مشکلات وردپرس را ده برابر می کنند.
توجه داشته باشید که این انعطاف در وردپرس هزینه دارد و می تواند در آینده باعث بروز مشکلات غیرمنتظره وردپرس شود.
در بهترین حالت ممکن سایت از دسترس خارج می شود و یا عملکرد آن کاهش می یابد و در بدترین حالت سایت مورد حمله هکرها قرار می گیرد.
اما برای رفع و کاهش این مشکلات در وردپرس چه باید کرد؟
1- تنظیمات پیش فرض برای ورود به پنل مدیریت
اگر شما و اعضای تیمتان نام کاربری “admin” برای ورود به پنل مدیریت سایت استفاده می کنید. بهتر است نام کاربری خود را تغییر دهید و قبل از اینکه اتفاق وحشتناکی رخ دهد از نام پیچیده تری استفاده کنید.
چرا نباید از نام کاربری خاص admin استفاده کنید؟
راه هایی که هکرها می توانند به وب سایت نفوذ کنند حمله به صفحات ورود به سایت ها، اولین کلمه ای که برای نام کاربری استفاده می کنند کلمه پیش فرض admin است. استفاده از نام کاربری admin به هکرها این امکان را می دهد که بدون هیچ زحمتی و تنها با یافتن رمز عبور وارد سایت شما شوند.
اگر فقط یک نام کاربری مدیر در سایت خود دارید، هکرها به زودی متوجه می شوند که سایت شما آسیب پذیر است.
استفاده از نام های کاربری پیچیده برای ورود به پنل مدیریت سایت، دسترسی هکرها به سایت را با مشکل مواجه می کند.
اگر شما هم از نام کاربری ادمین استفاده میکنید و اکنون میخواهید آن را تغییر دهید، کافی است به قسمت مدیریت کاربر در پیشخوان مدیریت وردپرس بروید و یک کاربر جدید با نام کاربری پیچیدهتر را انتخاب کنید و به او دسترسی عادی ادمین بدهید. پس از آن، نام کاربری admin را حذف کنید.
نکته: به دلیل استفاده از نام های کاربری پیچیده افزایش امنیت سایت و از ورود هکرها به سایت جلوگیری کنید و در نهایت مشکلات وردپرس را کاهش دهید.
2- نصب افزونه های زیاد
یک سایت وردپرس بدون هیچ پلاگین مانند یک فروشگاه لوازم الکتریکی بدون هیچ ویژگی و امکانات جدیدی است.
اما از طرف دیگر، اگرچه با نصب افزونه های مختلف، ویژگی ها و قابلیت های جدیدی را به سایت وردپرسی خود اضافه می کنید، اما در نظر داشته باشید که نصب هر افزونه اضافی، خطر نفوذ هکرها و مشکلات وردپرس را افزایش می دهد.
همیشه قبل از نصب افزونه به ماهیت افزونه و میزان امنیت آن توجه کنید.
- اشکال پلاگین: برخی از افزونه ها دارای مشکلات و باگ های زیادی هستند که می تواند روی سایت وردپرس شما تأثیر منفی بگذارد.
- ناسازگاری افزونه ها: گاهی اوقات وقتی افزونه ای را در سایت وردپرسی خود نصب می کنید، با سایر افزونه ها و یا حتی نسخه سایت وردپرسی شما ناسازگار است و همین امر می تواند مشکلات زیادی مانند سفید شدن صفحه برای شما ایجاد کند.
- مسائل امنیتی: اگر افزونه ای با امنیت پایین در سایت خود نصب کنید، می تواند امنیت کلی سایت شما را کاهش دهد و خطر امنیتی برای سایت ایجاد کند.
- نمایش وب سایت: اگر افزونه های زیادی در سایت خود نصب کنید، منابع و CPU سایت شما را اشغال کرده و کارایی و سرعت سایت شما را کاهش می دهد.
توجه داشته باشید که نصب افزونه های زیاد در یک سایت باعث ایجاد مشکلات امنیتی و ناسازگاری می شود و همچنین به روز رسانی و نظارت را با مشکل مواجه می کند. در نتیجه پیشنهاد می شود از حداقل تعداد افزونه ها استفاده کنید و افزونه هایی را که خیلی مهم نیستند از سایت خود حذف کنید.
به طور کلی سرعت وردپرس کاهش نمی یابد، اما می توانید با نصب افزونه های مختلف روی آن، سرعت یک سایت را کاهش دهید. برای بهبود سرعت سایت کافی است پلاگین کمتری در سایت نصب کنید و از کدهای تخصصی تری استفاده کنید.
3- مکان نامناسب
یکی از راههای کاهش مشکلات وردپرس، انتخاب مکان مناسب برای آپلود فایلها، افزونهها و غیره است.
قبل از نصب افزونه ها و قالب های مختلف در سایت وردپرسی خود، ابتدا باید یک مکان (میزبان) مناسب برای آپلود سایت خود انتخاب کنید. پس از انتخاب، تست و تست آن در محیطی دیگر و اطمینان از صحت محیط، آن را در سایت خود پیاده سازی کنید تا هنگام به روز رسانی افزونه ها با مشکل مواجه نشوید. زیرا گاهی اوقات در صورت بروز مشکل، حتی حذف افزونه ها نیز کمکی نمی کند.
با انتخاب یک هاست خوب می توانید فروش و سئو سایت خود را افزایش دهید و به راحتی افزونه ها و قالب های مختلف را روی آن آپلود کنید.
4- عدم مدیریت امنیتی
اکثر کسب و کارهای اینترنتی در اینترنت باید از امنیت لازم برخوردار باشند. به طور کلی سایت هایی با امنیت پایین بیشتر مورد حمله هکرها قرار می گیرند.
افزایش امنیت سایت منجر به حوادث زیر می شود:
- اعتماد کاربران را جلب می کنید.
- امنیت سایت شما افزایش یافته و کمتر مورد حمله قرار می گیرد.
- اطلاعات کاربر در سایت شما امن نگه داشته می شود.
- مشکلات غیرمنتظره در وردپرس را به حداقل برسانید.
اقداماتی برای افزایش امنیت
- آماده سازی SSL به سایت: اگر سایت شما http است، حتما گواهی SSL دریافت کنید تا امنیت سایتتان افزایش یابد.
- به روز رسانی مداوم سایت و افزونه های موجود در سایت
- از رمز عبور پیچیده استفاده کنید: استفاده از گذرواژههای قوی حملاتی مانند brute force را کاهش میدهد.
بهتر است همه اعضا و مدیران سایت رمز عبور یکسان نداشته باشند و از رمز عبور منحصر به فرد خود استفاده کنند. - دسترسی افراد را محدود کنید به طوری که همه به کل پیشخوان مدیریت سایت شما دسترسی نداشته باشند.
امنیت موضوع بزرگی است که بدون کمک کارشناسان امنیتی تقریبا غیرممکن است. تیم پشتیبانی وردپرس یکی از بهترین ارائه دهندگان خدمات امنیت وب سایت است که می توانید از آن کمک بگیرید.
5- نادیده گرفتن پشتیبان
برای جلوگیری و به حداقل رساندن مشکلات وردپرس، همیشه از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
البته گاهی اوقات هاست شما هم این کار را انجام می دهد اما پیشنهاد می کنیم خودتان این کار را انجام دهید.
گاهی اوقات افراد فکر می کنند که از سایت خود به درستی بک آپ گرفته اند، اما در واقعیت اینطور نیست و در صورت بروز مشکل در سایت، اطلاعات و داده های سایت از بین می رود و بازیابی آن تقریبا غیر ممکن می شود.
اگر نمی دانید چگونه از سایت خود به طور کامل نسخه پشتیبان تهیه کنید، این مقاله را به شما توصیه می کنیم پشتیبان گیری و پشتیبان گیری در وردپرس با افزونه UpdraftPlus آن را از دست ندهید تا فراموش نکنید با هر تغییر جزئی و عمده از سایت خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.
البته فراموش نکنید که گاهی اوقات پشتیبان گیری می تواند فایل های آسیب دیده را نیز بازیابی کند.
6- کارایی در نظر گرفته نشده است
سرعت سایت یکی از مهم ترین عوامل است. گوگل در رتبه بندی سایت ها به این فاکتور توجه زیادی می کند. گوگل معتقد است که سایتی با سرعت بهتر رتبه بهتری نیز خواهد داشت.
اگر وب سایت شما به کندی بارگذاری شود، بازدیدکنندگان سایت شما را خسته می کند و ممکن است برای همیشه سایت شما را ترک کنند و وارد سایت دیگری شوند.
یکی از مهم ترین مشکلات وردپرس که برای انبوه وب سایت ها وجود دارد، بارگذاری بسیار کند وب سایت است.
می توانید از ابزار آنلاینی مانند gtmetrix برای تست سرعت سایت خود استفاده کنید. گاهی برخی از افراد برای بررسی سرعت وب سایت از این ابزارها استفاده می کنند و زمانی که از بالا بودن سرعت صفحه اصلی سایت مطمئن می شوند از سایر قسمت های سایت چشم پوشی می کنند اما این نظر فراموش نشود که حتی استفاده از یک بهینه سازی نشده گاهی اوقات تصویر می تواند سایت شما را کند کند.
بهترین کاری که می توانید برای افزایش سرعت بارگذاری سایت انجام دهید این است که بارگذاری گام به گام تصاویر را فعال کنید و کش از وب سایت تهیه کنید که تاثیر زیادی در افزایش سرعت سایت دارد. بهترین افزونه ها می توانند افزونه هایی برای فعال کردن کش وردپرس باشند لایت اسپید نقدی و WP Super Cache و WP Rocket اشاره کرد.
7- عدم انجام ممیزی منظم
پس از راه اندازی وب سایت خود، مطمئن شوید که همه عوامل مانند به روز رسانی، سرعت سایت و غیره را بررسی کنید. کنترل امنیت سایت شما ممکن است خوب باشد، اما موارد دیگری وجود دارد که باید بررسی شوند.
برای رفع مشکلات وردپرس حتما موارد زیر را بررسی کنید.
- سرعت بارگذاری وب سایت: سرعت وب سایت موضوع مهمی است که همیشه باید به آن توجه داشته باشید و در صورت کاهش سرعت باید مسائل را بررسی کنید.
- امنیت: خطر امنیتی که سایت شما را تهدید می کند چیست؟ ممکن است با نصب یا به روز رسانی یک افزونه این مشکل امنیتی را داشته باشید.
- پشتیبان گیری: یکی از بزرگترین مشکلات در هر سایت وردپرسی از دست دادن اطلاعات است. فراموش نکنید که برای جلوگیری از این مشکل یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
- موضوع: آیا از محتوای تکراری در سایت خود استفاده کردید؟ آیا تمام اصول بهینه سازی محتوا را رعایت کردید؟ نادیده گرفتن این موارد باعث بروز مشکلاتی مانند جریمه شدن سایت و از دست دادن رتبه سایت شما می شود.
خلاصه نهایی مسائل وردپرس
اگر صاحب سایت وردپرسی هستید، همیشه باید سایت خود را بررسی کنید و در صورت مشاهده موارد مشکوک را برطرف کنید.
به علاوه با پرسیدن چند سوال و پاسخ می توانید آمار دقیق سایت خود را مشاهده کنید و متوجه پیشرفت یا تخریب سایت شوید و از بروز مشکلات احتمالی در وردپرس جلوگیری کنید.