

آنچه در این مقاله می خوانید:
اینکه آیا استفاده از یک زیر دامنه یا یک زیر پوشه برای بخش جدیدی از وب سایتی که قصد راه اندازی آن را داریم، یک بحث قدیمی، شناخته شده و مداوم است و همیشه در هر دو مورد بحث و بررسی شده است. موافقان و مخالفانی وجود دارد. در این خلاصه، موضوع را در چند بخش بررسی می کنیم:
⦁ ابتدا ساختار این دو را توضیح می دهیم
⦁ سپس چگونه تفاوت آنها را از نظر فنی و فنی ایجاد کنیم
⦁ سپس تاثیر هر کدام در سئوی سایت و دامنه اصلی
⦁ کدام یک برای وب سایت ما مفیدتر هستند و عملکرد بهتری دارند؟
⦁ در نهایت نمونه هایی از وب سایت های بزرگ و جهانی
ساختار

https://subdomin.Domin.com/folder
پروتکل + زیر دامنه + دامنه (SLD + TLD) + زیر پوشه
SLD (دامنه سطح دوم)
TLD (دامنه سطح بالا)

تفاوت بین ساب دامنه و زیر پوشه از نظر فنی و نحوه ایجاد


توجه: ساب دامنه می تواند یک آدرس IP منحصر به فرد داشته باشد
تاثیر هر کدام در سئوی دامنه و وب سایت اصلی
یکی دیگر از موضوعات بحث برانگیز در این مورد همیشه تاثیرات مثبت و منفی آنها بر سئوی سایت و دامنه اصلی است، مگر در موارد اغراق آمیز که گاها در این زمینه گزارش می شود، با درک مکانیزم های فنی می توان تاثیرات هر دو را تخمین زد. وی در خصوص ایجاد و توسعه آنها گفت که همیشه بستگی به سیاست های کوتاه مدت و بلند مدت شرکت یا مدیر وب سایت دارد که کدام مسیر را طی کند.
به عنوان مثال، برخی از تفاوت ها یا ویژگی های سئوی این دو در نمودار زیر مقایسه شده است.

نکته: در الکسا، زیر دامنه ها نیز جزء دامنه اصلی در نظر گرفته شده و به حساب می آیند. یعنی در رتبه الکسا آمار ساب دامنه ها روی دامنه اصلی هم تاثیر می گذارد.
اما از نظر موتورهای جستجو مانند گوگل، ساب دامین یک سایت مجزا با داده های منحصر به فرد است و عملکرد آن در نتایج مربوط به دامنه اصلی نیست.
با ساب دامنه باید مانند یک سایت مستقل جدید برخورد کرد و اصول سئو را در آن اعمال کرد.
ساب دامنه ها از ارزش و قدرت دامنه اصلی بهره نمی برند، اما این کار را می توان با لینک سازی داخلی هوشمند یا با قرار دادن زیر دامنه ها در نقشه سایت دامنه اصلی و در دسترس قرار دادن آنها برای ابزارهایی مانند کنسول جستجو (به عنوان یک ویژگی یا شعبه جداگانه) انجام داد. میتوانست ) به گوگل اطلاع دهد که این دو با هم مرتبط هستند (البته باز هم تاکید می شود که همه اینها به هدف اصلی مدیریت سایت و خط مشی کاری آنها در مقابل این ساب دامنه برمی گردد).
کدام یک برای وب سایت ما مفیدتر هستند و عملکرد بهتری دارند؟
اما پاسخ به این سوال این است که کدام یک برای ما مفیدتر است؟
برای پاسخ به این سوال، اگر کمی در وب جستجو کنیم، نظرات رادیکال و بسیار تند و قطعی زیادی پیدا می کنیم. و معمولاً انتهای پایین ترازوی به نفع زیرپوشه است اما می توان نتیجه گرفت که هر یک از این دو مورد خواص و کارایی منحصر به فرد خود را دارند که به هیچ وجه نمی توان در مورد آنها حکم قطعی صادر کرد.
به طور سطحی استفاده از زیر دامنه و زیر پوشه تا حدودی مشابه است، اما این دو از نظر فناوری و موتورهای جستجو متفاوت هستند.
استفاده از هر دو مورد به موقعیت شغلی، سیاست های بلند مدت و کوتاه مدت آن وب سایت یا موسسه، هزینه جاری، نوع استفاده و بسیاری عوامل دیگر بستگی دارد و می تواند مفید یا مضر باشد.
اگر بخواهیم در این مورد به کسی مشاوره بدهیم، بهتر است محاسن هر کدام را توضیح دهیم، پیامدهای بلند مدت و کوتاه مدت انتخاب هر کدام را روشن کنیم تا مدیر وب سایت بتواند به درستی و با بینش کافی یکی را انتخاب کند.
در زیر نمونه هایی وجود دارد که ممکن است یکی از این دو مورد ارجحیت بیشتری داشته باشد، اما مجدداً تأکید می شود که هرگز انتخاب مطلق وجود ندارد. و هر کدام از آنها در صورت عدم استفاده صحیح می تواند مضر و در صورت استفاده صحیح مفید باشد.
الف) مواردی که زیر دامنه برای آنها توصیه می شود:
⦁ یک وبلاگ یا فروشگاه ایجاد کنید
این زمانی اتفاق می افتد که وبلاگ و فروشگاه مورد نظر از نظر ساختاری بسیار متفاوت از سایت اصلی هستند. در این موارد وبلاگ یا فروشگاهی در ساب دامنه ایجاد می شود.
⦁ تولید محتوا برای یک منطقه جغرافیایی خاص
گاهی اوقات ممکن است یک سایت بر اساس موضوع خود محتوایی تولید کند که منطقه جغرافیایی خاصی را پوشش می دهد. به عنوان مثال می خواهید محتوای نمایش داده شده برای کاربران غیر ایرانی با محتوای اصلی سایت که برای کاربران ایرانی نمایش داده می شود متفاوت باشد. یکی از راه حل های مناسب برای این کار ایجاد یک ساب دامنه جدید و محدود کردن IP کاربران است. اگر می خواهید یک نسخه انگلیسی یا عربی یا هر زبان دیگری را برای وب سایت خود راه اندازی کنید، یک زیر دامنه گزینه خوبی است زیرا می توانید آن را جابجا کنید. هاست اروپایی تا سرعت بارگذاری برای مخاطبین شما کمتر و سریعتر باشد.
⦁ طراحی مجدد سایت
هنگامی که می خواهید سایت خود را دوباره طراحی کنید و تغییراتی را اعمال کنید که در سایت اعمال می شود، می توانید این کار را با استفاده از یک زیر دامنه انجام دهید و تغییراتی را که ایجاد می کنید به صورت زنده مشاهده کنید. پس از اتمام طراحی و انجام تست های لازم، می توانید سایت را از زیر دامنه به دامنه اصلی منتقل کنید.
⦁ آشنایی با رویدادها
اگر شرکت و موسسه شما میزبان رویدادهای علمی و فرهنگی زیادی است، می توانید یک ساب دامنه برای میزبانی آن رویدادها در مکانی متفاوت و جدا از سایت اصلی خود ایجاد کنید. به عنوان مثال، مایکروسافت آن را در events.microsoft.com دارد.
⦁ ایجاد انجمن و سیستم پرسش و پاسخ
بسیاری از محتوای انجمن برای لینک سازی اسپم هستند! و لینک های خروجی یا بک لینک های زیادی دارند! اگر وقت ندارید یا نمی توانید پلتفرم و محتوا را کنترل کنید، ساب دامنه بهترین گزینه است.
⦁ صفحه فرود
در 90 درصد موارد به جای زیرپوشه از ساب دامنه استفاده می شود
یادداشت مهم:
ساب دامین ها تراکم موضوعی محتوای سایت را افزایش می دهند و می توانند در دراز مدت اعتبار دامنه را افزایش دهند.
ب) مواردی که پوشه های فرعی برای آنها توصیه می شود:
به طور کلی، زیرپوشه ها در بین سایت هایی که تحت یک دامنه میزبانی می شوند، وحدت ایجاد می کنند
در واقع همه چیز در یک دامنه ظاهر می شود (هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو)
بنابراین، از نظر بازاریابی و توسعه وب، از دامنه اصلی تأثیر مستقیم می گیرند.
پوشه فرعی وب سایت را متمرکزتر و کارآمدتر می کند.
بنابراین می توان گفت که دامنه استفاده از زیرپوشه ها می تواند بسیار گسترده باشد و تقریباً در هر موردی به جز موارد ذکر شده در بالا قابل استفاده هستند.
آنها فقط باید آگاهانه و با توجه به نیازها و تفاوت های عملکردی که در زیر دامنه ها رخ می دهد استفاده شوند.
– بهینه سازی یک وب سایت با زیرپوشه های مختلف بسیار آسان تر از ایجاد چندین وب سایت فرعی در زیر دامنه ها است. اگر سایتی دارید که به طور مرتب به روز نمی شود، با قرار دادن یک محتوای جدید، موتورهای جستجو به طور مرتب به سایت باز می گردند. فهرست مطالب تازه
– اگر سایت شما تازه و جدید باشد، سریعتر توسط موتورهای جستجو ایندکس می شوید.
– زیرپوشه بخشی از سایت اصلی شماست. حتی اگر یک سیستم جداگانه برای این کار راه اندازی کنید، از نظر سئو، همه زیرپوشه ها بخشی از سایت اصلی هستند.
بدیهی است که زیردایرکتوری ها (یا زیر پوشه ها) در زمان، انرژی و هزینه انجام فرآیندهای وقت گیر و گران SEO صرفه جویی می کنند. آنها نتایج کوتاه مدت شگفت انگیزی در رشد وب سایت شما دارند و…
اما اگر به هر دلیلی نیاز دارید کاربران خود را دسته بندی کنید یا قسمت جدیدی از وب سایت خود را راه اندازی کنید، اصرار دارید که از سرور و منابع میزبانی دیگری استفاده کنید یا برندی را برای دامنه خود انتخاب کنید.عواقب بلند مدت آن را در نظر بگیرید. باید متوجه شوید که زیرپوشه قادر به پاسخگویی به نیازهای شما نیست و ساب دامنه گزینه بهتری برای شما خواهد بود.
نتیجه کل:
بنابراین اگر وبلاگ یا فروشگاه خود را در یک زیرپوشه ایجاد می کنید، نیازی نیست برای سئوی آن از ابتدا شروع کنید. همچنین تغییر این قسمت از سایت شما روی سایت اصلی نیز تاثیر می گذارد.
اما اگر آن بخش جدید با موضوع سایت شما خیلی بیگانه است، قصد دارید یک برند بسازید، به راحتی می توانید گروه خاصی از کاربران را بر اساس موقعیت جغرافیایی یا هر بخش بندی دیگری به آن بخش جدید هدایت کنید. از محتوا برای مقدار، ترجیح می دهید از منابع سرور دیگری استفاده کنید و … شاید ساب دامنه برای شما بهتر باشد.
در هر صورت تاکید می شود که باید یا نباید قطعیتی وجود داشته باشد و مدیریت وب سایت بر اساس توازن موارد فوق تصمیم نهایی را بگیرد.
و در هر مورد با دانستن خصوصیات و شرایط هر یک به درستی عمل و رفتار کند
نمونه هایی از وب سایت های بزرگ و جهانی در وب
با کمی دقت و مرور وب، میتوان دید که چگونه وبسایتهای بزرگ و برندهای بینالمللی از زیر دامنهها و زیرپوشهها استفاده میکنند. و آنها انعطاف پذیری دارند
مثلا خود گوگل یک موتور جستجو است، بنابراین بخش جستجوی تصویر آن، Google Image را در یک زیر پوشه قرار داده است، اما مترجم گوگل که در اصل یک فرهنگ لغت است و موضوع آن ترجمه است و ربطی به جستجو ندارد، بر اساس یک زیر دامنه است. . همچنین، در مورد Google Support، Google Plus یا Google News همگی در یک زیر دامنه هستند.
از سوی دیگر، وب سایت بزرگ دیگری مانند یاهو، به دلیل اینکه می خواهد کاربرانش محتوای متفاوتی را بر اساس موقعیت جغرافیایی خود دریافت کنند، آنها را با زیر دامنه ها جدا می کند.
به عنوان مثال: uk.yahoo.com یا us.yahoo.com یا sports.yahoo.com
و بنابراین ممکن است محتوای تبلیغاتی مختلفی را نیز ارائه دهد.
وبسایتهای خبری دیگر مانند بیبیسی یا سیانان این کار را انجام ندادهاند و ترجیح میدهند از فهرستهای فرعی برای بخشهای مختلف وبسایت خود استفاده کنند.
بنابراین، می بینیم که هیچ فرآیند واحد و قانون مشترکی در بین وب سایت های بزرگ وجود ندارد و هر کدام از آنها طبق سیاست های خود از زیر دامنه ها و زیر پوشه ها استفاده می کنند.
نام نویسنده: آرش سبحانیان